2012. június 4., hétfő

Amanda Hocking: My Blood Approves - A vér szava


Eredeti cím: My Blood Approves
Fordító: Marczali Ferenc
Könyvmolyképző, 2012

296 oldal

"- Mi van azokkal, akikre hatással vagy? Miért van ez?- Nem tudom - mondta, és egyik lábáról a másikra helyezte a testsúlyát, amiből arra következtettem, hogy hazudik. Pontosan tudta, miért, csak nem mondta el."


Alice egy átlagos tizenhét éves lány. Egy bulizósnak indult, de kudarcba fulladt este végén megismerkedik Jackkel. A fiú nagyon furcsa. Egyrészt huszonnégy éves létére úgy öltözködik, mint egy suhanc, másrészt, ami sokkal durvább, mindenkire hatással van.

Alice barátnője már szinte az ölébe mászik, annyira odavan érte, de másokon is látni, hogy lefagynak amikor meglátják. Egyetlen kivétel van, Alice. A szimpátián kívül semmit nem érez a srác iránt, és ez alapozza meg a kapcsolatukat. Az első találkozást követően minden nap együtt lógnak.

Alice idővel egyre több furcsaságot fedez fel a fiúval kapcsolatban. Van ugye ez a "hatás", aztán ott a testhőmérsékletes dolog...

"Sem hideg, sem meleg nem volt a bőre. Igazából... nem volt hőmérséklete. Bár hihetetlenül puha volt, mégis leginkább egy gyíkéra emlékeztetett. A gyíkok sem képesek befolyásolni a testhőmérsékletüket, ezért mindig olyan meleg a bőrük, mint a levegő, vagy mint azé, aki hozzájuk ér."

Vannak még olyan apróságok, mint a természetfeletti erő és a "ragadós" hangulat. A lány nem tudja hova tenni ezeket a dolgokat, a fiú pedig vagy hallgat, vagy terel. Innen továbblépni csak találgatással lehet, ami egy ideig szórakoztató is. Amikor már unalmas lenne, Alice végre elkezd gondolkozni és rájön: Jack vámpír. Innentől aztán pörögnek az események...

Megismerjük a srác családját, akik (egy kivételével) nagyon kedvesek, szépek, és egy klassz házban laknak... Ismerős, ugye? Szerencsére az egyezés csak eddig tart. Az eltéréseket fedezzétek fel ti :)

Összességében nézve egészen szórakoztató könyv. Vannak apró szépséghibái, de a szokatlan fordulatoktól mégis jó lesz. Maradt egy kis hiányérzetem a végére, ami teljesen rendben van, mivel ez egy sorozat első része... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése